top of page

Våre tjenester

IMG_0827.JPG

Fysioterapi for barn og unge

Målet med behandlingen er å gi gode muligheter for optimal bevegelsesutvikling, funksjon, bevegelsesglede og mestring. 

I samarbeide med fagpersoner og foresatte jobber fysioterapeuten for å tilrettelegge omgivelsene til barn og unge i barnehage, institusjon, SFO, skole og hjem. 

I tillegg til medisinske basalfag, bygger fysioterapi for barn og unge på teorier om barns bevegelsesutvikling, tilknytning og psykososiale læringsmodeller. I møte med barnet som pasient er familieperspektivet viktig.

Fysioterapeuten har kompetanse til å vurdere, prøve ut og tilpasse hjelpemidler knyttet til forflytning, aktivitet og dagligdagse gjøremål. Fysioterapeuten er en naturlig del av ansvarsgrupper rundt barn som har det.

Allmennfysioterapi

Fysioterapeuter er autorisert helsepersonell med høyskoleutdannelse og et selvstendig vurderings og behandlingsansvar. Vi har bred kunnskap om sammenhenger mellom kropp, bevegelse og funksjon hos friske og syke, og om hvordan fysiske, psykologiske og sosiale faktorer bidrar til helse og sykdom. Målet med behandlingen er best mulig bevegelses og funksjonsevne for alle gjennom livet.

Fysioterapi er rettet mot både kroppslige og psykiske plager, samt tillrettelegging av livs- og arbeidsbetingelser. Fysioterapi bidrar til å bevare og fremme helse i alle aldersgrupper. 

For hvert enkelt individ vurderer fysioterapeuten hvilke tiltak og metoder som egner seg best. En viktig oppgave for fysioterapeuten er å stimulerer

til læring og endring hos både friske og syke, slik at den enkelte selv kan forebygge sykdom og skade, og oppnå best mulig funksjon.

Physiotherapy_edited_edited_edited.jpg

Nevro_edited.jpg

Barnefysioterapi

Nevrologisk fysioterapi

Nevrologisk fysioterapi retter seg mot pasienter med skade eller sykdom på sentralnervesystemet. Undersøkelsen legger vekt på sammenhengen mellom bevegelsesmønstre og endringer i nervesystemet.

Vi er medlem i ParkinsonNet.

Kvinnehelse

Urinlekkasje kan påvirke livskvaliteten, men det finnes heldigvis en løsning: Bekkenbunnstrening er en enkel metode på å styrke bekkenbunnsmusklene og kan bidra til å redusere eller eliminere urinlekkasje. 

Camtech er et måleverktøy som kan gi viktig informasjon som: vaginalt hviletrykk, maksimal frivillig sammentrekning og utholdenhet. Dette måles ved hjelp av en liten og myk probe som føres rett innenfor skjedeåpningen. Der etter gjøres sammentrekning av bekkenbunnsmusklene, et såkalt "knip" 

Hos vår fysioterapeut Grete kan du få en grundig undersøkelse av bekkenbunnsmuskulaturen din, samt at du utfører knipeøvelser riktig. 

Få kontroll over urinlekkasjen din i dag, bestill time og start din reise mot en bedre bekkenhelse.

Depositphotos_282967842_XL.jpg
Woman Stretching.webp

Mensendieck-fysioterapi gruppetrening

Mensendieckgymnastikk er en treningsform som passer for alle; både kvinner og menn, unge som eldre, om du er stor eller liten, godt trent eller utrent. Denne treningsformen kan være ekstra god for deg med smerter i kroppen og som ikke føler at du hører hjemme på annen trening. Målet med treningen er å få økt styrke generelt i kroppen, bedre balanse, bevegelighet og koordinasjon, samt lære å bruke pusten på en mer hensiktsmessig måte. Det vil bli gitt individuell veiledning i gruppen. 

Vi vil på dette kurset også ha et særlig fokus på å trene bekkenbunnsmuskulaturen for å forebygge og behandle inkontinensproblematikk. 

Mensendieckgymnastikk er en praksis innen fysioterapi. 

MediYoga

MediYoga/Medisinsk Yoga er en terapeutisk rolig yogaform som passer alle. Øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes evne og kapasitet. Med enkle fysiske øvelser, pusteteknikker og meditasjon, stimuleres og balanseres du på alle plan, fysisk, emosjonelt og mentalt. 

Øvelsene kan gjøres på stol. Kom som du er. Du trenger ikke være myk eller i god form for å gjøre MediYoga. 

Det er gjort medisinsk forskning på MediYoga og yogaformen benyttes på en rekke helseinstitusjoner, og på flere sykehus. 

Par meditere
Familie portrett

Homeopati

Homeopati er en trygg, skånsom og naturlig behandlingsform som benyttes til å behandle både akutte og kroniske plager.  Behandlingen er individuell og har som mål å stimulere kroppens egne naturlige helbredende evner ved å styrke immunforsvaret.

Homeopatiske medisiner lages av naturlige substanser fra dyre-, plante- og mineralriket. Det er trygt å bruke for alle også spedbarn, barn, gravide og kvinner som ammer. 

Homeopati har sin opprinnelse i Tyskland og har eksistert i over 200 år. I dag er det mer enn 200 millioner mennesker over hele verden som får hjelp av homeopati. 

Avspenningsmassasje

Massasje har en rekke helsemessige fordeler. Forskning har vist at massasje reduserer mengden stresshormoner i blodet, gir roligere puls, lavere blodtrykk, gir økt sirkulasjon og lindrer muskelspenninger. 

Ved fysisk berøring frigjøres hormonene dopamin, serotonin og oksytocin. Disse hormonene bidrar til velvære og reduserer frigjøringen av stresshormoner. 

Regelmessig massasje styrker også immunforsvaret og kan ha smertestillende effekt samtidig som musklene slapper av. 

I tillegg har massasje en rekke dokumenterte positive psykologiske effekter. Eksempler på disse er økt konsentrasjonsevne, redusert angst og depresjon, bedre søvn, lavere grad av aggresjon og stress, og økt velvære. 

Spa massasje

bottom of page